Henrik Bønnelycke står bag designvirksomheden Bønnelycke MDD, der siden 1988 har designet lamper, møbler, briller, huse og boligindretning m.m. for både danske og internationale virksomheder som Nordlux, Frost, Emmerys og Arla Unika.
Bønnelycke MDD har vundet flere designpriser senest en Red Dot-pris for pendelserien ’Belly’ for Design For The People by Nordlux.
Skal du vælge pære til spisebordslampen, sengelampen eller gulvlampen ved sofaen? Gå så vidt muligt efter en pære med en farvetemperatur på 2.700 Kelvin, der er et godt udgangspunkt til de fleste af hjemmets lamper. Kelvin, der forkortes K, betegner, hvor varm farven på en pære er.
Pærer med færre end 2.700 Kelvin giver et varmere lys, mens pærer med flere giver et køligere lys.
Vil du have naturligt lys i dit hjem, skal du købe en pære med god farvegengivelse. Det betyder, at din mad og dit tøj ikke ændrer farve i lyset. Det, du skal kigge efter, når du køber pærer, er betegnelsen ’RA’. Vælg en pære der ligger mellem 88-100 RA, så får du den bedste farvegengivelse på det, lampen belyser.
Det antal watt, der er angivet på en lampe, er det maksimale antal watt, som pæren kan have. Med andre ord kan du sagtens bruge en pære med færre watt – men ikke flere. Til indendørsbelysning er 40 watt ofte nok. Skal du have et godt arbejdslys, så kan 60 watt dog være nødvendigt.
LED-pærer er efterhånden mere ud¬bredt end gammeldags glødepærer, fordi LED sparer en del energi. Du skal dog være opmærksom på, at watt-angivelsen på en LED-pære ikke umiddelbart kan sammenlignes med watt på en traditionel glødepære. En tommelfingerregel er, at hvis du ganger den opgivne LED-wattage med 10, får man det der svarer til watt-angivelsen på en traditionel glødepære. Fx: 2 W LED x 10 = 20 W traditionel glødepære. 4 W LED = 40 W glødepære osv.